Flora

Shqopa

Shqopa është një nga bimët më popullore që ka veti fantastike sa i përket kujtesës, por jo vetëm.Kjo bimë dhe lulet e saj të bukura ngjyrë rozë, vjollcë dhe të bardha shpesh përdoren edhe si ornamente për zbukurime të ndryshme.Shqopa është një bimë jetëgjatë.Ajo lulëzon deri në 50 vjet.
Në aspektin medicinal, shqopa është një thesar. Ajo është përdorur për vetitë e saj medicinale në shumë kultura dhe breza. Petalet dhe gjethet e saj përdoren gjërësisht për pregatitjen e çajrave shumë të fuqishëm.


© 2023 Parku Kombetar Detar Karaburun-Sazan

Te Drejtat Te Rezervuara