Ngjitje dhe alpinizëm

Ngjitje dhe alpinizëm si: Mali i Dajtit (1,613m), Maja e Tujanit (1,534m), Maja e Mucekut-Shënmërisë (1,827m),Maja e Derjes (1,200m), Mali i Brrarit (1,212m), Mali i Gamtit (1,268m), Qafa e Qershisë, Qafa e Priskës, Shëngjegjit, etj. Kanionet në lumin e Erzenit, Grykën e Skoranës, Shkallën e Tujanit, Gryka poshtë Bovillës, etj.